Vappurastit 2018

Tulokset

Kilpailuohjeet

Alustavat Kilpailuohjeet on julkaistu (28.4.2018)


Taaborinvuoren etäpysäköinnistä ilmainen sukkulabussi kuljettaa 09:20 alkaen osallistujia kisakeskukseen, myös omalla polkupyörällä pääsee kätevästi 3,5km:n matka kisakeskukseen

Lähtöluettelot

Sarjoittain

Seuroittain


Online tulokset osoitteessa live.oriento.fi

Kilpailunvalvojan lausunto

40. Vappurastien kunniaksi ollaan osittain aivan uudella alueella. Pidemmät radat (L1) kulkevat monipuolisella maastoalueella, jossa löytyy myös yllättävän suuria korkeuseroja ja tarkkoja rastipisteitä. Maasto rajoittuu idässä Vantaanjokeen, johon laskee pari syvää purouomaa.

Viimeisille rasteille (L1:stä) tullaan yli laajan pistepeltoaukean, jossa on tämän vuoden alusta voimaantulleen sääntömuutoksen mukaan sallittua juosta.

Lyhyemmät radat (L2) sijoittuvat Toivalan lähimaastoon, joka oli käytössä kolme vuotta sitten Vappurasteilla. Koko kartta on uudelleenkartoitettu. Kartan maastokuvaus on mielestäni erinomainen.

Hauskaa Vappua!

Risto Sirola

Ratamestarin lausunto

Jo neljännetkymmenennet Vappurastit juostaan hieman Nurmijärven ja Vantaan rajalla Reunan ja Toivalan alueella. Hyvän seurayhteistyön myötä olemme päässeet järjestämään Vappurastit alueella, jossa kansallisista kilpailuista lienee jo aikaa. Koko kilpailu oli tarkoitus juosta Reunan puolella, mutta maatalouden ympäristötukien ennalta-arvaamattomuus siirsi kilpailukeskuksen Toivalan kylän kentälle. Kilpailukeskus mahdollistaa lapsille hyväkulkuisen ja turvallisen kilpailualueen, mutta pisimpien ratojen loppuosa on suunnistuksellisesti hieman helpompaa ja sisältää suhteellisen pitkän peltojuoksuosuuden.

Radat on yritetty suunnitella niin, että suunnistajat pystyisivät käyttämään hyväksi maaston parhaita alueita. Osittain alueella on korjattu myrskytuhoja, mikä on parantanut kulkukelpoisuutta. Risuja ja vitikkoa on jonkin verran. Kartta on tehty kokonaan uusiksi 2017 ja 2018 Esko Savosen toimesta. Kartta on tarkka ja ajantasainen. Osa vanhoista poluista ja metsätraktoriurista hidaskulkuisella, vihreällä merkityllä alueella, on merkitty karttaan valkoisena urana. Metsä on tällä hetkellä todella märkä, liukas ja pehmeäpohjainen.

Lyhimmät veteraanien radat ja lasten radat juostaan Toivalassa suhteellisen pienellä, rajatulla ja polkurikkaalla alueella. Viimeksi alueella on suunnistettu kolme vuotta sitten Vappurasteilla. Vanhasta kokemuksesta ei ole kuitenkaan hyötyä, koska poluissa ja kasvillisuudessa on tapahtunut muutoksia ja GPS-tarkkuudella tehty uusi kartta on hieman vaikuttanut mittasuhteisiin. Alueelta löytyy myös pienipiirteisiä suunnistuksellisesti haasteellisia alueita kokeneimmille suunnistajille.

Kilpailukutsu Vappurastit 2018 Tiistaina 1.5.2018 klo 11

Vappurastit 2018 on avoin, kansallinen keskimatkan suunnistuskilpailu.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Toivalan kentällä osoitteessa, Toivolanraitti, 01940 NURMIJÄRVI.


Maasto

Kilpailumaasto on pääasiassa Metsäkyläntien itäpuolela ja maastoa hallitsee korkea avokallioinen Sudenmäki, jonka ympärillä pääosin hyväkulkuista ja polkurikasta metsää. Lasten radat ovat hyväkulkuisella polkurikkaalla alueella Toivalan kylässä.

Kartta

Päivitetty 4/2018, 1:10000, paitsi H/D45 ja vanhemmat sekä H/D14 ja nuoremmilla 1:7500

Radat

Radat on keskimatkan ohjearvojen ylärajalla.

Sarjat ja maksut

H/D18-90 sekä H/D21 Pitkä ja H/D21C, €18

H/D12-16, €14

H/D10RR & H/D10, €11

H/D12TR, €11

Emit vuokra 5e

Kuntosuunnistusta 3&6km:n radat on myös tarjolla 11-13 välisenä aikana.

Ilmoittautumiset

IRMA:n kautta viimeistään ti 24.4, jälki-ilmoittautumiset kaksinkertaisin maksuin IRMAN kautta viimeistään su 29.4


Kilpailuorganisaatio

Kilpailujohtaja Esa Tihilä, 040 480 7098

Ratamestariryhmän johtaja Petri Tonteri

Kilpailun valvoja Risto Sirola, KeU


Opastus ja pysäköinti

Tie #130 ja Palojoentien risteyksestä sekä tie #130 ja Metsäkyläntien risteyksestä ja Metsäkyläntien ja Palojoentien risteys.

Tiedustelut

Sähköpostilla seura.tvv@gmail.com


Tervetuloa!

TUUSULANVOIMA-VEIKOT RY.