Tuplasprintti 2019

Sunnuntaina 18.8.2019

Tulokset ja reittihärveli

Kilpailuohje

Ratamestarin lausunto

2019 Tuplasprintti juostaan Kellokosken idyllisessä ja rauhallisessa taajamassa. Aamupäivän suunnistus juostaan pääasiassa vanhan sairaalan ja ruukin alueella. Pisimmät radat käyvät hieman vilkkaamman tien toisella puolella, joten tien ylityksessä pitää olla varovainen. Iltapäivällä juostaan joen länsipuolella. Kellokosken maastossa suunnistus on osittain perinteistä puistosuunnistusta, mistä sprinttisuunnistus on aikoinaan kehitetty. Radat on pyritty suunnittelemaan niin, että rastiväleillä olisi useita reittivaihtoehtoja, mutta joka radalla on myös juoksuvoimaa mittaavia helpompia välejä. Keinotekoisia esteitä on vähän, mutta varsinkin iltapäivän osiossa on syytä olla tarkkana maastoon ilmestyneiden nauhojen/aitojen kanssa. Ruukin alueella on hieman pusikkoista metsää, vanhoja rakenteita ja epäsiistiä teollisuustoimintaa. Kellokosken sairaalassa ei ole enää potilaita ja suljettu osastokin on lopetettu, joten kaikki pääsevät alueelta varmasti maaliin.

Valvojan lausunto

Tuplasprintti järjestetään tänä vuonna Kellokoskella, joka on yksi Tuusulan kunnan kolmesta taajamasta. Kellokoskelle perustettiin 1897 Keravanjoen kosken partaalle ruukkialue, jossa myöhemmin valmistettiin mm. alumiinisia Kello –veneitä (nyk. Buster). Toinen suuri työnantaja on näihin päiviin saakka ollut Suomen toiseksi vanhin psykiatrinen sairaala.


Sprintit juostaan puistomaisella alueella, jossa haastetta tuovat vanha ruukkialue ja joki ylityksineen sekä sairaalan lukuisat rakennukset. Kartta on juuri päivitetty luotettava 1:4000 mittakaavalla.

Risto Sirola

Kilpailukutsu

Tuplasprintti

Tuplasprintti on avoin, kansallinen kaksiosainen sprinttisuunnistuskilpailu

Ensimmäiset lähdöt aamupäivällä klo11:00 ja iltapäivällä 13:30 alkaen

Kilpailun tulokset lasketaan molempien kilpailujen yhteenlaskettujen tulosten perusteella


Kilpailukeskus

· Kilpailukeskus sijaitsee Kellokosken sairaalan läheisyydessä.

Opastus ja pysäköinti

· Opastus kilpailupaikalle Kellokosken taajamasta Linjatien ja tien #1456 risteyksestä sekä POHJOISESTA JA ETELÄSTÄ tultaessa.

· Pysäköintipaikat sijaitsevat noin 1000m päässä kilpailukeskuksesta.

Sarjat ja osallistumismaksut

· H/D18-85 €30

· H/D10-16, €25

Kartta

· Tulostekartta 1:4 000, käyräväli 2 metriä. 8/2019.

Radat

· Radat ovat sprinttimatkojen ohjearvojen mukaisia.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut

· Ilmoittautumiset IRMA -palveluun maanantaina 12.8.2019 klo 24 mennessä. Jälki-ilmoittautumiset 1.5-kertaisin osallistumismaksuin torstaina 15.8. klo 24 mennessä. · Tiedustelut: seura.tvv@gmail.com

Kilpailuorganisaatio

· Kilpailujohtaja Esa Tihilä, 040 480 7098

· Ratamestari Petri Tonteri

Maasto

· Kilpailu käydään Kellokosken taajama-alueella, jossa on kulttuurihistoriallisia puistoalueita, rivitalo- ja kerrostaloasutusta sekä julkisia että liikerakennuksia.

Ravintola

· Kilpailukeskuksessa myydään kahvia, virvokkeita, pikkusyötävää yms.

Kuntosuunnistus

Iltapäivällä on tarjolla myös n 4km:n kuntosuunnistus mahdollisuus, kartat Infosta 10e hintaan


Tervetuloa!

TUUSULAN VOIMA-VEIKOT RY.