Ampumahiihtokoulu

NAPSU ampumahiihtoleiri


Ampumahiihtoharrastus on helpointa aloittaa osallistumalla NAPSU-leiripäivään. Päivän aikana tutustutaan lajin perusteisiin. Pääpaino on ammunnassa ja turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Leirillä ammutaan ensin elektronisilla Eko-aseilla ja lopuksi oikeilla ampumahiihtoaseilla. Leirin jälkeen voi päättää halutessaan osallistua seuran ampumahiihtokouluun, joka järjestetään iltaharjoituksina seuraavien viikkojen aikana. Ampparikoulussa ammutaan seuran ampumahiihtopienoiskivääreillä ja sen jälkeen on mahdollisuus osallistua seuran harjoituksiin. Harrastuksen aloittaminen onnistuu seuran aseella ennen oman hankkimista.

Ampumahiihtoharjoitukset edellyttävät lapsen huoltajan läsnäoloa harjoituksissa. Huoltaja toimii valmentajan apuna oman lapsen turvallisen aseen käsittelyn varmistamiseksi ja oppii samalla toimintatavat ampumahiihdon ampumapaikalla. Omaa asetta hankittaessa huoltajan on haettava lupa alaikäisen harrastajan aseeseen, jolloin hänen on osoitettava oma harrastuneisuutensa lupaa hakiessaan. Omalla aseella harjoittelevan lapsen aseen hallussapito ja kuljettaminen edellyttävät aina luvanhaltijan läsnäoloa (ennen rinnaikkaisluvan saamista).

NAPSU-päiväleirin osallistumismaksu sisältää opetuksen, laina-aseet, patruunat, taulut, diplomin ja Suomen ampumahiihtoliiton Amppari-passin, joka on liiton lisenssi aloittelijalle. Se sisältää vakuutuksen.

Hintaan ei sisälly ruokailu.

Ampumahiihtokoulun maksu kattaa harjoituskertojen laina-aseet, patruunat ja taulut. Osallistumismaksun lisäksi ei tarvitse maksaa jaostomaksua, joka normaalisti maksetaan syys- ja kevätkausilta. Seuran harjoituksiin jatkavilta peritään seuran aseen lainaamisesta erillinen maksu, joka vuonna 2019 oli 12 € sisältäen patruunat.


Ilmoittautumiset ja kyselyt:

Ilmoitukset kulloinkin järjestettävistä NAPSU-päivistä seuran etusivulla sekä ampumahiihtojaoston etusivulla.

Kuvia NAPSU ampumahiihtoleireiltä

Syksyn ammparikurssilaiset saivat harjoitella hyvässä säässä