Ampumahiihtostadionin järjestyssääntö

Tuusulan Voima-Veikot ry Ampumahiihtojaosto 

Tuusulan ampumahiihtostadion Kilpailutie 12, 04300 Tuusula


Jaosto päättämät voimassaolevat ratamaksut:

- jaoston jäsenten kausimaksu 120 € (vain radan käyttö)

- vierailijamaksu 5 €

Vieraiijamaksu pyydetään maksamaan Tuusulan Voima-Veikot ry ampumahiihtojaoston tilille FI92 3131 1001 3400 60Viestikentään vierailijamaksu ja käyttäjän nimi.

Vierailijan tulee kirjata ampumansa laukausmäärä mattokopissa olevaan vihkoon tai tehdä ilmoitus oheisen linkin kautta avautuvalla lomakkeella.

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 

1. Tervetuloa Tuusulan ampumahiihtostadionille. 

2. Jokaisen ampujan ja muutoin rata-alueella olevan on noudatettava tätä järjestyssääntöä, ohjeita ja määräyksiä, joita radan käytöstä ja siellä oleskelusta on annettu tai annetaan. Hänen on huolehdittava, ettei tuota vahinkoa radalle, toisille radalla liikkuville eikä vaaranna yleistä turvallisuutta taikka aiheuta häiriötä. 

3. Yleisestä järjestyksestä radalla huolehtivat ensisijaisesti TV-V:n ampumahiihtojaoston määräämät valvojat. Valvojien antamia ohjeita ampumapaikkojen käytöstä ja vuorottelusta sekä yleisestä käyttäytymisestä on noudatettava. 

4. Tätä ampumarataa ylläpitää Tuuusulan Voima-Veikot ry:n ampumahiihtojaosto yhdessä Tuusulan kunnan kanssa. Ratavalvojien yhteystiedot löytyy nimenhuudosta , https://tvvbiathlon.nimenhuuto.com/ 

5. Kilpailuissa on aina oltava ammunnanjohtaja. Harjoituksissa, joissa on enemmän kuin yksi ampuja, on aina nimettävä ratavalvoja. 

6. Ampumarataa saavat käyttöaikojen puitteissa käyttää TV-V:n jäsenet ja muut yksityiset henkilöt sekä yhdistykset, joille radanpitäjä on antanut tai antaa luvan. Käyttöajat vahvistetaan vuosittain. Jokainen ampuja kirjaa käyntinsä sekä laukausmäärän ratakohtaiseen seurantavihkoon, joka löytyy mattokopista. 

7. AMPUMA-AJAT: MA – PE klo 9.00 - 20.00 LA klo 9.00 – 18.00 SU ja pyhäpäivät klo 10.00 – 18:00 


8. Yhteisharjoitukset ovat maanantai- ja keskiviikkoiltaisin. Tarkemmat ajat löydät nimenhuudosta. 

9. Kilpailut: Kilpailupäivinä lauantaisin ja sunnuntaisin ampuminen on sallittu klo 08:00 – 20:00, kun ne on ilmoitettu ympäristölautakunnalle vuosi-ilmoituksessa. 

10. Henkilöllä, jolla ei ole hallussapitolupaa ammuttavaan tai vastaavaan aseeseen, on aina asetta käsiteltäessä oltava henkilökohtainen, luvan omaava 18 vuotta täyttänyt valvoja välittömässä läheisyydessä. 

11. Radalla saa ampua vain merkityllä ampumapaikalla ja ampuma-aseena saa käyttää vain pienoiskivääriä. cal.22 LR. 

12. Radalla saa käyttää vain siellä olevia, sinne tarkoitettuja ratalaitteita. Tahallinen rata-laitteisiin ampuminen on ehdottomasti kielletty. Ampuja on velvollinen korvaamaan tahallisesti aiheuttamansa vahingon. 

13. Aseen käsittely radalla: Aseen saa ladata vain ampumapaikalla Muutoin ase on oltava aina lataamattomana, lukko auki/taitettuna tai suojuksessa Kilpailuissa ja harjoitusten aikana on käytettävä ammunnoista varoittava punainen turvalippu/ valo. Ampumapaikalla ase on aina pidettävä suunnattuna ampumasuuntaan Aseen käsittely on kielletty, jos ampumapaikan etupuolella on henkilöitä Lopetettuasi ammunnan, varmista että ase on tyhjä! 14. Hylsyt ja muut roskat laitetaan niille varattuihin paikkoihin. Huolehdi muutenkin siitä, että rata jää jäljiltäsi siistiin ja moitteettomaan kuntoon. 

15. Radan teknisiä laitteita saavat asentaa, muuntaa tai huoltaa vain ne henkilöt, jotka radan pitäjä on tehtävään hyväksynyt. 

16. Yleisö saa oleskella vapaasti sille varatuilla alueilla. Vaara-alueelle (ampumapaikkojen etupuolelle) meneminen ilman valvojan lupaa on ehdottomasti kielletty. 

17. Asiaton oleskelu ja liikkuminen ampumarata-alueella on kielletty. 

18. Aseet ja päihteet eivät sovi yhteen. Päihtyneenä tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena aseen käsittely on ehdottomasti kielletty. 

19. Tahallinen vahingonteko ja ilkivalta ilmoitetaan aina viranomaisille.