Viimeksi päivitetty 01.05.2014 klo 19:20: kuntorastitulokset viiveellä ja ratamestarin huomioita

Avoin kansallinen suunnistuskilpailu

36.Vappurastit Tuusulan Ruotsinkylässä 1.5.2014 klo 11

Löytötavaroita

Kisakeskukseen jäi paljon löytötavaroita kylmästä pois kiirehtineiltä urhoollisilta suunnistajilta: takki, housut, parittomia hanskoja, pipo, Hiidenkiertäjien seurapaita sekä lukuisia tuoleja. Kaikkia näitä voi kysellä tuntomerkkejä vastaan Terhi Latvalalta, terhi.latvala@kotikone.fi, p. 040 358 9275.Tulokset

Lopputulokset

Väliajat

Kuntotulokset (rastivälisijoituksineen, Kiito Keijo avusta!)

Live tulokset live.oriento.fi

Live tulokset Kevyt versio

Kuntosuunnistuksen tulokset

Kuntosuunnistuksen tulokset viivästyvät. Rastitulokset sisältänyt muistitikku oli saanut kosteutta ja siten tulokset julkaistaan myöhemmin. Tuloksiin saadaan kirjattua vain emit-koodi ja loppuaika ilman suunnistajan nimeä. Järjestäjät selvittelevät edelleen asiaa ja pahoittelevat tilannetta.(1.5.2014 klo 19:00).


Ratamestarin huomioita kilpailun jälkeen (1.5.2014 klo 19:20)

Rastimäärite-epäselvyys H/D13 johtui siitä, että tulostin määritteet masterista, jonka olin jakanut lastenratoihin erikseen. Jako johtui erikokoisesta kartasta ja rastimääritteiden eri paikasta. Samassa yhteydessä olen tehnyt muutoksen H/D13 rataan, jota en tehnyt masteriin.

H35-radan epäselvyydelle en ole löytänyt vielä syytä. Masteri on talletettu 22.4. ja sitä on käytetty sekä ratojen tulostukseen että rastimääritteiden tulostukseen. Sitä käytettiin myös tulostiedostojen tekemiseen. Siksi H/D13 sarjassa oli tuloksissakin se ylimääräinen rasti. H/D13 on minun tiedostoversioista johtuva virhe. Olisi esimerkiksi pitänyt poistaa lasten radat masterista jaon jälkeen. Pahoitteluni H/D 13 sarjan osallistujille.

Ratamestarityöryhmän puolesta

Petri Tonteri


Kilpailuohjeet  (Word) (pdf)

Kartta kilpailukeskuksesta (pdf)


Lähtöluettelot sarjoittainVALVOJA LAUSUNTO

Vappurastit suunnistetaan tänä vuonna Vappurastikäyttöön hyvin sopivassa monipuolisessa Huhtariihen maastossa, jossa on muun muassa pienipiirteisiä avokallioalueita, puistomaista Metsäntutkimuslaitoksen metsää, eri-ikäisiä taimikoita ja uusia avohakkuualueita. Tarkempi maasto- ja karttakuvaus on kilpailuohjeissa ja ratamestarin lausunnossa. Kun kilpailukartta kartoitettu vuonna 2002 ja ajantasaistettu vuosina 2010 ja 2014, kilpailijoiden on syytä varautua siihen, että polku-, traktoriura- ja kasvillisuuskuvaus ei ole aivan yhdenmukainen koko kartan alueella. Viimeiset päivitykset on tehty huhtikuussa, joten siltä osin kartta on hyvin ajan tasalla. Uusien traktoriurien sijainti kartalla ei valitettavasti ole kaikissa kohdissa täysin tarkka, mutta antaa kyllä tiedon traktoriurien kulusta maastossa. Osa vaalealla vihreällä piirretyistä taimikoista on melko avoimen näköisiä nyt, kun lehtipuissa ei ole vielä lehtiä.

Polkujen näkyvyys vaihtelee maastossa ja yhdessä kohdassa epäselvästi maastossa näkyvän polun erottuvuutta parannetaan valkoisella viitoituksella. Katso mallikartta lähdössä. Tutkimusmetsän alueella on kuljettu paljon ja sillä alueella on myös sellaisia epäselvempiä polkuja ja kulku-uria, joita ei ole kartalla, mutta jotka voivat olla lyhyeltä matkalta lähes yhtä selviä kuin kartalla olevat polut. Nämä urat eivät kuitenkaan haittaa suunnistusta, kun suunnistaja lukee karttaa huolellisesti ja ottaa huomioon polkujen lisäksi myös muut karttamerkit.

Hyviä Vappurasteja!

Ari Enroth

Kilpailun valvoja
RATAMESTARIN LAUSUNTO

36. Vappurastit juostaan vuoden 1949 Jukolan viestin ensimmäisen osuuden ensimmäisen ja toisen rastivälin maastossa. Keskellä karttaa olevaa Huhtariihen peltoa pitkin kärkiletka juoksi 65 vuotta sitten kohti ykkösrastia. Aikuisten sarjat juoksevat tämän rastin ympäristössä maastossa, joka on pääosin hyväkulkuista ja osittain avokalliota. Radat on pyritty suunnittelemaan niin, että pahimmat notko ja pusikot pystyy kiertämään. Metsäpohja on kuiva ja näkyvyys keväiseen tapaan hyvä. Pisimmät radat käyvät lähellä lentokentän riista-aitaa, jota ei saa missään tapauksessa ylittää, mutta Suomen suurinta ja vilkkaimmin liikennöityä kenttää voi mäkien laeilta ihailla. Pisimmät radat ovat fyysisesti suhteellisen rankkoja noususumman kasvaessa noin 200 metriin. Lasten radat juostaan metsäntutkimuslaitoksen tutkimusmetsässä kymmenien eri puulajien siimeksessä.  Alue on turvallinen ja siellä on runsaasti polkuja, mikä mahdollistaa H/D10 sarjan. Metsä on pääosin hyvin hoidettua. Tällä alueella on runsaasti rasteja.

Ratamestari Petri TonteriKilpailukutsu

Avoin kansallinen suunnistuskilpailu

36. Vappurastit Tuusulan Ruotsinkylässä 1.5.2014 klo 11

Sarjat:

H21A, B, C, H10, H12, H13, H14 - 80

D21A, B, C, D10, D12, D13, D14 - 75

H/D12TR, H/D10RR,

 

Matkat: Pitkät keskimatkat, Voittajan aika  H/D 21 sarjoissa 45-48 min.

 

Maksut:

H/D20-H80/D75                   17 €

H/D16-H/D18                       12 €

H/D14 ja nuoremmat          10 €

Ilmoittautumiset:

Seurakohtaiset ilmoittautumiset on oltava perillä 24.4.2013 klo 24.00 mennessä käyttäen IRMA-ilmoittautumispalvelua https://irma.suunnistusliitto.fi.

 

Jälki-ilmoittautumiset:

Jälki-ilmoittautumiset tulee tehdä 27.4.2013 klo: 24.00 mennessä kaksinkertaisin maksuin ensisijaisesti käyttäen IRMA-ilmoittautumispalvelua tai sähköpostitse osoitteella vappurastit@gmail.com. Lisenssi on oltava maksettuna ilmoittautumishetkellä. Maksamattomia ei hyväksytä kilpailuun. Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava lisenssin ja emit-kortin numero.

Osanottomaksut:

Osanottomaksut suoritetaan pääsääntöisesti IRMA-järjestelmän mukaisesti.
Sähköpostilla ilmoittautuessa maksu suoritetaan välittömästi ilmoittautumisen yhteydessä
TVV:n suunnistusjaoston pankkitilille: KUOP 509212-425458 (FI93 5092 1240 0254 58). Käytä maksussa seurasi viitenumeroa.

 Opastus:

Opastus Helsingin suunnasta Vanhan Tuusulantien ja Maisalantien risteyksestä, josta kilpailukeskukseen matkaan noin 2 km, Tuusulan suunnasta tieltä nro 45 Nahkelantien risteyksestä risteyksestä, josta matkaa kilpailukeskukseen noin 6 km. Kilpailukeskuksena on Villa Tammikko, www.villatammikko.fi  ja sen GPS-osoite on: Maisalantie 237, Tuusula. Opastus on paikoillaan kello 8.

 Pysäköinti:

Kilpailukeskuksen pysäköintipaikat sijaitsevat Ruotsinkylässä tuloreittien varrella, matkaa kilpailukeskukseen 0,3 - 1,2 km.

 

Lähdöt:

Ensimmäinen lähtö: klo 11.00.

 

Kartta:

1:10 000, 04/2014, käyräväli 5m. Tulostekartta muovikotelossa.

 

Leimaus:

Kilpailussa käytetään Emit – leimausjärjestelmää. Emit -kortin vuokra on 6 €/kpl. Ilmoitetun kortin numeron vaihtamismaksu on 5 €. Maksut maksetaan kilpailukeskuksen infossa. Vuokratuista kadonneista Emit-korteista veloitetaan 60 €.

Toimihenkilöt:

Kilpailun johtaja: Mikko Saleva, puh 0400 581231

Ratamestariryhmän johtaja: Petri Tonteri

Valvoja: Ari Enroth, Rajamäen Rykmentti, puh 040 7009131

Tiedottaja: Terhi Latvala, puh 040 3589275, sähköposti terhi.latvala@kotikone.fi

Lähtöajat:

Lähtöajat ja kilpailuohjeet on luettavissa internetissä www.tvv.fi   28.4.2013 klo 19.00 lähtien.

Muuta:

Lisäksi rastiralli ja kuntosuunnistus (radat noin 3km ja 6 km), Kuntosuunnistukseen voi ilmoittautua hyvälaatuisen kartan varmistamiseksi sähköpostilla vappurastit@gmail.com   26.4.2014 mennessä. Ilmoittautua voi myös paikan päällä.  Kilpailukeskuksessa on kahvio ja muksula. Kilpailukeskuksessa  on Villa Tammikon iso pihasauna, jossa miehet voivat saunoa tasatunnein ja naiset puolitunnein 5 eurolla. Erillistä pesupaikkaa ei ole. Vaatteiden vaihtotila piha-aitassa.


Tervetuloa,

Tuusulan Voima-Veikot ry

Suunnistus - Kilpailut - Vappu 2014