Ampumasuunnistus

Ampumasuunnistus on ollut aiemmin pelkästään sotilasurheilun lajivalikoimassa, muttta nyt suunnnistajat ja ampumahiihtäjät ovat ottamassa sen lajivalikoimaansa. Sotilasurheiluliitto on ampumasuunnistuksen valtakunnallinen lajiliitto.

Tarkempaa tietoa säännöistä löytyy SotUL:n sivuilta. http://www.sotilasurheilu.net/index.phtml?s=43

Ampumasuunnistuksen Suomen ja Sotilasurheiluliiton mestaruuskilpailut ja maailmancup kisat sekä Nammo Lapua Games 11.-12.5.2012

Tuusulan Voiima-Veikot järjesti perjantaina 11.5 ja lauantaina 12.5 ampumasuunnnistuuksen SM ja maaailmancup kilpailut Hyrylän ampumahiihtostadionilla ja Rykmentinpuiston maastoissa. Kisoihin osallistui 165 kilpailijaa, joista 22 ulkomaisia Ruotsista, Tanskasta ja Saksasta.

Kilpailut alkoivat perjantaina sprinttimatkoilla klo 18, jolloin kilpailijat lähtivät ryhmälähtöinä 5 minuutin välein.  Kilpailijat  ampuivat ensin makuulta 5 laukausta ja juoksivat sakkokierrosten jälkeen suunnistuksen lähtöön. Suunnistuslenkin jälkeen on vuorossa pystyammunta, sakkokierrrokset ja sen jälkeen vielä toinen suunnistulenkki, jonka jälkeen maaliin.

Lauantaina vuorossa oli nk normaalimatka eli classic, missä oli 10 paikannustehtävää keskipitkän matkan varsinainen suunnistusosuus ja kaksi ammunttaa lopuksi. Kilpailijoiltaa kului suunnistustehtäviin aikaa n. 1,5 tuntia, jonka jälkeen he tulivat ammuntaaan ampuen 10 laukausta makuulta ja 10 laukausta pystystä.

Tuusulaan SM kisojen osanottajamäärä oli suurin ampumasuunnistuksen historiassa. Se kertoo kahden eri lajin yhdistämisen kiinnostavan niin  ampumahiihtäjiä kuin suunnistajia.

 

slide0001_image002.gifslide0001_image003.gif

 

 

 

Kilpailuohjeet/Instructions

Aseessa ei saa olla kantovaljaita kilpailun aikana/There are not allowed to use the carrying harness during competition.

Sprinttikilpailun ohjeet

Instructions for sprint, 11.5.2012

Normaalimatkojen kilpailuohhje

Instructions for classic

Ratajärjestelyt kilpailukeskuksessa/ Scene of routes at biathlon stadium

Tulokset/Results

Sprint, friday 11.5

Classic, saturday 12.5

Classic, saturday 12.5 detailed


Kuvia kilpailutapahtumasta/Pictures from cames

https://picasaweb.google.com/seura.tvv/

AmpumasuunnistuksenWorldCupJaSMKisat111252012?feat=email#