TV-V:n ampumahiihtojaosto sai 21.000 euron avustuksenUrlus-säätiöltä!

Ampumahiihtojaosto haki 2017 vuoden lopulla Urlus-säätiöltä avustusta ampumahiihdon olosuhteiden kehittämiseen. Tavoitteenamme on parantaa pääkaupunkiseudun ampumahiihtotoiminnan jatkamisen ja laajentamisen edellytyksiä sekä ampumahiihdon harjoitteluolosuhteita Tuusulan ampumahiihtoradalla. Lisäksi hankkeessa otetaan huomioon ampumahiihtotoiminta myös Espoon Lahnuksen radalla. Urlus-saatiö on käsitellyt hakemukset ja myöntänyt TVV:n ampumahiihtojaostolle hanketta varten yhteensä 21.000 euron avustuksen.

Tavoitteemme on nyt rakentaa Tuusulan ampumahiihtoradalle opetus- ja testausalue, joka on varustettu modernilla elektronisella ampumatekniikan harjoittelu- ja testipisteellä. Lisäksi
opetus- ja testausalueelle on tarkoitus mahdollistaa (testipenkin avulla) aseiden ja patruunoiden testaamiseen. Avustusta voidaan käyttää myös ampumahiihtoaseiden hankintaan, joiden avulla varmistetaan ampumahiihdon harrastustoiminnan laajentamista.
Urlus-säätiöstä löytyy lisätietoja: www.urlus.fi.

Hakemuksesta ja hankesuunnitelmasta lisätietoja Jarmo Leskiseltä.

Tuusulan Jarmo Laakso ampumahiihtoliiton hallitukseen

Suomen Ampumahiihtoliiton syyskokous pidettiin lauantaina 18.11.2017 Joensuussa.
2018 vuoden toimintasuunnitelma- ja talousarviopäätösten lisäksi kokouksessa valittiin hallituksen erovuoroisten jäsenten tilalle vuosille 2018-2019 Jarmo Laakso Tuusulasta, Sanna-Leena Perunka Helsingistä ja Jouni Rinta-Keturi Kurikasta. Heidän lisäkseen hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki Seinäjoelta, varapuheenjohtajat Timo Heinonen Joensuusta ja Petri Rolig Hämeenlinnasta sekä hallituksen jäsenet Timo Mäkinen Raahesta, Tomi-Pekka Riihivuori Joensuusta ja Anne Talvensaari-Mattila Oulusta.


_______________________________________________________________

Ampumahiihtoliitto on myöntänyt kultaisen ansiomerkin TV-V:n Juha Seppälälle ansiokkaasta työstä ampumahiihdon parissa .

Ampumahiihtojaoston puheenjohtaja Tero Pyssysalo luovutti ansiomerkin Juha Seppälälle ah-jaoston syksyn palkitsemistilaisuudessa.

Tuomas Harjula ja Jaakko Ranta MM-kilpailuihin

Suomen Ampumahiihtoliitto on nimennyt urheilijat Brezno-Osrblie:in, Slovakiassa 21.-28.2.2017 kilpailtaviin ampumahiihdon nuorten MM-kilpailuihin. Odotetusti joukkueessa ovat mukana TVV:n tuusulalaiset Jaakko Ranta ja Tuomas Harjula. Koko joukkue:
N19: Saana Lahdelma, Maija Keränen, Jenni Keränen, Heidi Nikkinen
N21: Jessika Rolig, Jenny Fellman, Johanna Pykäläinen
M19: Tuomas Harjula, Santtu Panttila, Otto Invenius
M21: Tero Seppälä, Jaakko Ranta, Tuukka Invenius, Vili Sormunen

_____________________________________________________________

_______________________________________________________________

Ampumajuoksun SM-kilpailut käytiin Jurvassa 1.-3.9.2017.

Voima-Veikot saalistivat yhteensä 15 mitalia, joista kultaisia oli seitsemän.

Miesten sarjoissa kultaa toivat Jaakko Ranta M21 ( kulta ja hopea), Tuomas Harjula M19, Aron Pyssysalo M15 ( 2 kultaa) ja Ari-Pekka Laine M50 ( 2 kultaa).

Viestijoukkueen yllätys kullasta vastasi N21 sarjan joukkue. Joukkueessa juoksivat Krista Leskinen, Kaisla Ollila ja Nea Vähäsarja.

Muut mitalistit olivat Anton Pyssysalo M 19 ( 2 pronssia), Sakari Ranta M14 (hopea) ,

Kaisla Ollila N14 (hopea) sekä Kari Kuokkanen M75 ( 2 pronssia).

Poikien viestihopeaa sai M15 joukkueella Ilari Laakso, Aron Pyssysalo ja Markus Matilainen.

Tero Pyssysalo valittiin ah-jaoston puheenjohtajaksi 2017

Ampumahiihtojaoston kokoonpano vuonna 2017:

puheenjohtaja Tero Pyssysalo

jäsenet :Tiina Laine,Markku Nieminen, Raimo Joensuu, Rauno Ranta, Pauli
Wallenius, Jarmo Leskinen ja Panu Rainio

Ampumahiihto

Ystävänpäivä hiihtotapahtuma
Hiihtostadionilla järjestetään lasten Ystävänpäivän hiihtotapahtuma 14.2.16 klo 10-15 välisenä aikana. Ampumatoiminta/harjoittelu on kuitenkin mahdollista samanaikaisesti.

Ampumahiihto stadionin latujen lumetustalkoot

Lumetustalkoot alkavat 4.1.2016 järjestelmän pystytyksellä klo 9.00. Tykkilumen valmistus edellyttää seuralta talkoopanostusta kerrallaan yhden henkilön voimin virka-ajan ulkopuolisena aikana. Talkoisiin toivotaan mukaan mahdollisimman monia.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: esa.kelloniemi@gmail.com tai 040 586 2580.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Ampumahiihtojaoston kesäkauden päätöstilaisuus pidettiin 27.10.2015

Päätöstilaisuudessa palkittiin kesän ja syksyn menestyjiä. Elokuussa pidetyistä ampumajuoksun SM-kilpailuista TV-V rohmusi kymmenen henkilökohtaista ja kolme viestimitalia, joista seitsemän oli kultaisia. Näiden lisäksi rulla-ampumahiihdon SM-kisoista oli saaliina kaksi kultaa ja ampumasuunnistuksen SM-kisoista yksi kultamitali. Suurimman saaliin kesän ja syksyn SM-kisoissa keräsi Jaakko Ranta saavuttaen neljä henkilökohtaista ja yhden viestikultamitalin.

Muita SM-mitalisteja ja tilaisuudessa palkittuja olivat Aron Pyssysalo, Ilari Laakso, Sakari Ranta, Sampo Kelloniemi, Anton Pyssysalo, Alvari Oila, Tuomas Harjula, Jaakko Visti, Ari-Pekka Laine ja Kari Kuokkanen.

Lisäksi palkittiin kesäkauden TV-V Biathlon Cupin parhaat patruunoin:

Tytöt: 1. Lyydia Rainio, 2. Krista Leskinen ja Telma Laine

Pojat: 1. Ari-Pekka Laine, 2. Aron Pyssysalo, 3. Nuutti Wallenius

---------------------------------------------------------------------------------

Ampparikoulu

Vuoden toinen ampumahiihtokoulu saatiin päätökseen 4.11.2015. Syyskuun 9. alkaneelle kurssille osallistui kahdeksan innokasta oppilasta, yksi aikuinen ja seitsemän junioria. Säät olivat tällä kurssilla suotuisat, sillä oppilaat saivat kaikissa harjoituksissa paneutua ammunnan saloihin ilman sadetta ja myrskyä, jotka yleensä syksyllä ovat uhkana. Kurssin jälkeen kaikilla on mahdollisuus osallistua seuran yhteisharjoituksiin.

--------------------------------------------------------------------------------

Ampumaradan lukot vaihdetaan 26.-27.10.2015

Ampumaradan lukot uusitaan maanantain- ja tiistain välisenä aikana. Uudessa järjestelyssä lukot pesitetään uusille, kopiointisuojalla oleville avaimille. Uusia avaimia. joilla pääsee mattokoppiin ja sen yhteydessä olevaan lämpimään tilaan jaetaan 28.10. yhteisharjoituksissa lainaksi kuittausta sekä 30€ suuruista panttimaksua vastaan. Panttimaksun käyttäjä saa takaisin luovutettuaan avaimen takaisin seuralle. Alkuvaiheesa avaimia on tilattu 10 kpl ja niitä jaetaan ensisijaisesti ratavalvojille sekä aktiivisille radan käyttäjille. Tarpeen mukaan avaimia tilataan lisää. Avainten uusinta liittyy radan turvallisuuden kehittämiseen. Aiemmin on jo lisätty vilkkuvalo varoittamaan ulkopuolisia ampumatoiminnasta. Radalle tullaan asentamaan lähiaikoina myös valvontakamera.

_____________________________________________________

Ampumahiihtäjillä leiriviikonloppu

Tarmon vetämälle yhteisleirille osallistui kaikenikäisiä ampumahiihtäjiä ja nuorimpien vanhempia yhteensä yli kolmekymmentä henkeä Kärkölästä, Riihimäeltä ja Lahdesta sekä tietysti Tuusulasta. Leirin teemana oli valmistautuminen kesäkauden harjoitteluun. Aluksi tarkistettiin ja soviteltiin aseen hihnat sekä viilattiin ampuma-asento kohdalleen. Siten aloitettiin ammunta tuelta, millä haettiin oikeaa laukaisua ja tähtäinkuvaa. Sitten harjoiteltiin paljon ykkösiä, joita ammuttiin erilaisten koordinaatio- ja kehonhallinnanliikkeiden lomassa. Mikkolan koululla pidetyissä luennoissa lisättiin tietämystä ampumahiihtoammunnasta ja kesäkauden harjoittelusta. Leiri antoi hyvän potkun uuteen kauteen.

leiri_0415_8.jpg leiri_0415_15.jpg
Keskittyminen Ja tasapaino
leiri_0415_39.jpg leiri_0415_44.jpg
Teoriaakaan unohtamatta Tiedonjano oli kyltymätön


Kauden 2016 suksihankinnat käynnissä

VK-Ski:n OW tarjoukset Tuusulan Voima-Veikkojen 25.4 ja Kärkölän Kisa-Veikkojen 16.5.2015 seurailtaan.

Ennakkotilaus tarjous aika päättyy 24.5.2015

SUKSET:

Premio 10 Skate HD sh 549€, seuranetto 429€ seurailta 349€

Premio 10 SK HD white sh 549€, seuranetto 429€ seurailta 389€

Premio 10 sk Hard/Soft sh499€, seuranetto 399€ seurailta 349€

Premio 10 Classic sh 499€, seuranetto 399€ seurailta 349€

Premio 10 Jr skate sh 249€, seuranetto 179€ seurailta 169€

Premio 10 Jr classic sh 249€, seuranetto 179€ seurailta 169€

Premio Jr classic sh 149€, seuranetto 109€ seurailta 99€

SAUVAT:

Diamond Premio HD sh 379€, seuranetto 249€, seurailta 229€

Diamond Storm 2015 sh 279€, seuranetto 149€, seurailta 119€

PremioJr HD sh 39€ seurailta 29€

Tool Box kuviorauta sh 299€ seurailta 189€, aikuisten kilosuksi tilauksen kanssa 179€


AHJAOSTOLLE LAHJOITUS


Seuran pitkäaikainen toimija Juha Seppälä on

lahjoittanut 500 euroa seuran nuorten toiminnan
tukemiseen. Ampumahiitojaosto kiittää lahjoituksesta!

UUSI MATTOKOPPI ON KÄYTÖSSÄ

TVVahajosto on kunnan liikuntatoimen avustuksella talkoillut lämmitettävän mattokopin. Nyt matot sulavat ja kuivuvat käytön jälkeen ja ovat siten miellyttävämpiä käsitellä. Samalla asennettiin kopin nurkalle mastoon vilkkuva varoitusvalo, joka korvaa aiemman punaisen varoituslipun. Kopin toisessa päässä on lämmin tila palavereita ja pukuhuone- yms käyttöä varten.

LADUN LUMETUSTA VALMISTELLAAN

TVV:n ahjaosto on sopinut kunnan liikuntatoimen kanssa kokeiluluonteisesta ladun lumettamisesta. Suunnitelman mukaan ensinnä ajetaan jäähallilta saatavasta lumesta asetelineen ympärille pohja siten, että puolet ampumapaikoista olisi käytettävissä suksilta. Sään kylmetessä riittävästi, ennusteen mukaan noin viikon ajaksi, aloitetaan yhdessä seuran ja liikuntatoimen kanssa tykkilumen valmistus. Tavoitteena on saada viikon aikana kilometrin latupohja valmiiksi. Tykkilumen valmistus edellyttää seuralta talkoopanostusta kerrallaan yhden henkilön voimin virka-ajan ulkopuolisena aikana. Talkoisiin osallistuvat perehdytetään lumitykin käytön valvontaan erikseen. Talkoo-osallistujia pyydetään ilmoittautumanan Esa Kelloniemelle 3.12. mennessä. Valvontasuunnitelma laaditaan sen jälkeen kun kunnan liikuntatoimi on ilmoittanut valmiutensa aloittaa työt. Odotellaan ja toivotaan kunnon pakkasia sekä sitä, että hiihdosta kiinnostuneilta löytyisi reipasta talkoohenkeä!

Ampumahiihtojaos juhli menestyksellistä kesäkautta päätöstilaisuudessa 21.10.2014

SM-mitaleja saavutettiin yhteensä 17, joista parhaimman suorituksen teki Anton Pyssysalo saaden kolme SM kultaa ampumajuoksukilpailuista sekä kaksi SM hopeaa rulla ampumahiihdosta.

Muut mitalistit ja stipendien saajat olivat Jaakko Visti, Jaakko Ranta, Alvari Oila, Tuomas Harjula, Sampo Kelloniemi sekä Heidi Oila. Heidin SM- viestihopea ampumajuoksukilpailuissa M19 –sarjassa on erityismaininnan arvoinen. Heidi osoitti todellista joukkue- ja kilpailuhenkeä osallistuen itseään vanhempien poikien sarjaan ja ampuen pystystä ensimmäisen kerran muutaman harjoittelu kerran jälkeen.

Ampparikoulu ohjaaja stipendin sai Esa Kelloniemi ja kilpailujärjestäjä stipendin sai Harri Luhtanen.

Tvv-biathlon Cup:n parhaat palkittiin Jorma Juutilaisen lahjoittamilla patruunoilla

Tytöt: Erika Tonteri 500 kpl, Ella Kelloniemi 250 kpl ja Jasmin Laamanen 100 kpl

Pojat: Ari-Pekka Laine 500 kpl, Aron Pyssysalo 250 kpl ja Jaakko Ranta 100 kpl

___________________________________________________________

Menestyksellistä ampumahiihtokautta juhlistettiin kauden päätöstilaisuudessa 5.4.2014

Koko vuoden parhaana ampumahiihtäjänä palkittiin Jaakko Ranta, parhaana tulevana tähtenä Tuomas Harjula ja parhaan veteraanin pokaalin sai Ari-Pekka Laine. Tauno Valo pokaalin sai Aron Pyssysalo yllätyksellisen hyvästä suorituksesta SM -kilpailuissa saaden hopeaa. Aron oli myös kauden aktiivisin harjoituksissa kävijä. Paras poika/tyttö 13-17 v oli Anton Pyssysalo .

Stipendit talvikauden menestyksestä saivat: Jaakko Ranta, Anton Pyssysalo, Tuomas Harjula, Aron Pyssysalo, Sampo Kelloniemi, Lassi Sermiö, Jaakko Visti ja Aleksi Luhtanen.

Ampparikoulu ohjaaja stipendit saivat Aleksi Luhtanen ja Erika Tonteri.

Tvv-biathlon Cup:n parhaat palkittiin Jorma Juutilaisen lahjoittamilla patruunoilla

- tytöt Erika Tonteri 500 kpl, Ella Kelloniemi 250 kpl, Heidi Oila 100 kpl

- pojat Ari-Pekka Laine 500 kpl, Markku Nieminen 250 kpl, Aleksi Luhtanen 100 kpl

Ampumahiihtojaos kiittää kaikkia urheilijoita, valmentajia, vanhempia ja seura-aktiiveja upeasta kaudesta 2013- 2014 !

____________________________________________________

TVV:n ampumahiihtojaosto on käynyt keskusteluja Tuusulan kunnan kanssa liittyen ampumaradan ympäristölupahakemukseen sekä Ampumaradan käytön turvallisuuden parantamiseen. Latuverkoston parantaminen on myös tavoitteena ja jaosto osallistuu aktiivisesti yhteistyössä hiihtojaoston kanssa urheilukeskuksen latu-urien ylläpitoon ja kehittämiseen.

Tuusulan kunnanhallitukselle on tehty esitys ampumaradan ympäristölupaprosessin tarkistamiseksi siten, että lupa mahdollistaisi jatkossa ammunnat muillakin 22 kaliiperin aseilla kuin vain ampumahiihtoaseilla. Tällä mahdolistettaisiin reserviläisten, metsästäjien ja muiden ammunnan harrastajien mahdollisuudet käyttää rataa ja tehdä yhteistyötä kanssamme esim talkooasioissa.

____________________________________________________________________________

TVV:n ampumahiihtojaosto on hakenut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä valtion seuratukea vuodelle 2014.

Avustuksen käyttötarkoitus on lisätä lasten ja nuorten liikuntaa mahdollistamalla ampumahiihtoharrastus kotiseudulla sekä parantaa seuran välineiden ja valmennuksen laatua kaikilla tasoilla. Ah-jaoksen tavoitteena on lisätä osallistujien määrää ampparikoulussa, mikä edellyttää lisää valmentaja –ja välineresursseja.Tavoitteena on myös järjestää ampparikoulun jatkokurssi , joka helpottaisi urheilijan siirtymistä seuran yhteisharjoituksiin.

Seuratuen avulla valmentajien määrää ja heidän osaamisen laatuaan parannettaisiin lähettämällä heitä Suomen Ampumahiihtoliiton järjestämille valmentajakursseille.

Seuratuki mahdollistaisi harjoittelun kotirataa vaativammissa olosuhteissa erilaisilla leireillä.

______________________________________________________________________________

TVV:n ampumahiihtojaosto on hakenut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä valtion tukea liikuntapaikkojen rakentamista, ylläpitoa tai käyttöä palvelevaan tutkimus- ja kehitystyöhön vuodelle 2014.

Avustuksen käyttötarkoitus on asutuskeskusampumaradan ns .”City-radan ” kehittäminen.

Alueen kehittäminen olisi välttämätöntä , koska Tuusulan Urheilukeskuksen ampumaradan käyttö mahdollisesti estyy ampumaradan välittömään läheisyyteen kaavoituksen myötä tapahtuvan taajamarakentamisen takia suunnitelman mukaisesti vuonna 2020.

Avustus tultaisiin käyttämään tutkimus- ja kehitystyöhön, jonka tavoitteena on tuottaa konkreettinen malli ja tuotteistusohjeistus asutuskeskuksessa tai sen välittömässä läheisyydessä toimivan pienikaliiperisille (kal 22) aseille tarkoitetun ampumaradan perustamiselle.


Ampumahiihdon keskeiset säännöt

Suomen Ampumahiihtoliitto ja Tuusulan Voima-Veikot järjestivät ampumahiihdon sääntökoulutustapahtuman 9. -10.11.-12 Kouluttajan toimi Kannsainvälisen Ampumahiihtoliiton(IBU) teknisen ryhmän jäsen Tuomas Ylä-Tuuhonen. Koulutukseen osallistui 17 aktiivista, joille kaikille myönnettiin tuomarikortti. Koulutuksessa käytiin Kansalliset ampumahiihdon säännöt sekä IBUn kv. säännöt. Todettiin, että kansalliset säännöt ovat määrääviä SM ja kansallisen tason kilpaiuissa. Lisäksi kouluttaja kannusti soveltamaan luovasti sääntöjä kilpailupaikkojen ja -muotojen suhteen. Lopuksi käytiin läpi sääntörikkomukset ja niistä määrätyt seuraamukset.


Askon ampumaleiri järjestettiin 6.-7.10. Harjulan Nuorisotalolla ja AH stadion. Mukana oli 16 osanottajaa. ÖSK:sta oli yksi edustaja. Leirit(2 kpl kevät ja syksy/talvi)) olivat järjestyksessään neljännet Leirin palaute oli hyvä. Ohjelma

Ampparikoulu ampumahiihdosta uusille nuorille käynnistynyt

Uusille nuorille suunnattu ampumahiihtokoulu "ampparikoulu" käynnistyi 18.9. Koulussa on tällä hetkellä 11 uutta nuorta, mikä on seuran kannalta optimaalinen määrä.

Osanottajat ovat laajasti pääkaupunkiseudulta. 2 Espoosta, 4 Hyvinkäältä, 3 Helsingin seudulta ja 2 Tuusulasta ikävälillä 10 -16 v.

Ohelma ja keskeiset ohjeet ja tähtäyskuva ahaseella löytyvät tästä. Samoin kuva tuelta ampumisesta talvella

Ampparikouluun on mahdollista tulla mukaan myöhemminkin. Silloin koulu toteutetaan yksilöohjauksena

Ampumahiihdon ja hiihdon palkitsemistilaisuus Metsäpirtillä 25.4.

talven_parhaat.jpg

Jenny Ingman palkittiin TV-V:n parhaana ampumahiihtäjänä keskiviikkoiltana Metsäpirtillä pidetyissä kauden palkitsemistilaisuudessa. Myös talven SM mitalisteja muistettiin. Tuusulan Voima-Veikkojen nuoret saalistivat kuluneen talven aikana 6 henkilökohtaista ja 2 viestin SM mitalia. Kahteen SM mitaliin henkilökohtaisilla matkoilla ylsivät Jaakko Ranta, Tuomas Harjula ja Anton Pyssysalo. Lisäksi viesteistä tuli 2 mitalia.


Lisää kuvia löytyy linkistä https://picasaweb.google.com/seura.tvv Kuvat on ottanut Jaakko Helminen