Ampumahiihto

Menestyksellistä  ampumahiihtokautta juhlistettiin kauden päätöstilaisuudessa 5.4.2014

Koko vuoden parhaana ampumahiihtäjänä palkittiin Jaakko Ranta, parhaana tulevana tähtenä Tuomas Harjula ja parhaan veteraanin pokaalin sai Ari-Pekka Laine. Tauno Valo pokaalin sai Aron Pyssysalo yllätyksellisen hyvästä suorituksesta  SM -kilpailuissa saaden hopeaa. Aron oli myös kauden aktiivisin harjoituksissa kävijä.   Paras poika/tyttö 13-17 v  oli Anton Pyssysalo .

Stipendit talvikauden menestyksestä saivat:  Jaakko Ranta, Anton Pyssysalo, Tuomas Harjula, Aron Pyssysalo, Sampo Kelloniemi, Lassi Sermiö,  Jaakko Visti ja  Aleksi Luhtanen.

Ampparikoulu ohjaaja stipendit saivat Aleksi Luhtanen ja Erika Tonteri.

 Tvv-biathlon Cup:n  parhaat palkittiin Jorma Juutilaisen lahjoittamilla patruunoilla

- tytöt Erika Tonteri 500 kpl, Ella Kelloniemi 250 kpl, Heidi Oila 100 kpl

- pojat  Ari-Pekka Laine 500 kpl, Markku Nieminen 250 kpl, Aleksi Luhtanen 100 kpl

Ampumahiihtojaos kiittää kaikkia urheilijoita, valmentajia, vanhempia  ja seura-aktiiveja upeasta kaudesta 2013- 2014 !

____________________________________________________

TVV:n ampumahiihtojaosto on käynyt keskusteluja Tuusulan kunnan kanssa liittyen ampumaradan ympäristölupahakemukseen sekä Ampumaradan käytön turvallisuuden parantamiseen.  Latuverkoston parantaminen on myös tavoitteena ja jaosto osallistuu aktiivisesti yhteistyössä hiihtojaoston kanssa urheilukeskuksen latu-urien ylläpitoon ja kehittämiseen.

Tuusulan kunnanhallitukselle on tehty esitys ampumaradan ympäristölupaprosessin tarkistamiseksi siten, että lupa mahdollistaisi jatkossa ammunnat muillakin 22 kaliiperin aseilla kuin vain ampumahiihtoaseilla. Tällä mahdolistettaisiin reserviläisten, metsästäjien ja muiden ammunnan harrastajien mahdollisuudet käyttää rataa ja tehdä yhteistyötä kanssamme esim talkooasioissa.

____________________________________________________________________________

TVV:n ampumahiihtojaosto on hakenut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä valtion seuratukea vuodelle 2014.

Avustuksen käyttötarkoitus on lisätä lasten ja nuorten liikuntaa mahdollistamalla ampumahiihtoharrastus kotiseudulla sekä parantaa seuran välineiden ja valmennuksen laatua kaikilla tasoilla. Ah-jaoksen tavoitteena on lisätä osallistujien määrää ampparikoulussa, mikä edellyttää lisää valmentaja –ja välineresursseja.Tavoitteena on myös järjestää ampparikoulun jatkokurssi , joka helpottaisi urheilijan siirtymistä seuran yhteisharjoituksiin.

Seuratuen avulla valmentajien määrää ja heidän osaamisen laatuaan parannettaisiin lähettämällä heitä Suomen Ampumahiihtoliiton järjestämille valmentajakursseille.

Seuratuki mahdollistaisi harjoittelun kotirataa vaativammissa olosuhteissa erilaisilla leireillä.  

______________________________________________________________________________

TVV:n ampumahiihtojaosto on hakenut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä valtion tukea liikuntapaikkojen rakentamista, ylläpitoa tai käyttöä palvelevaan tutkimus- ja kehitystyöhön vuodelle 2014.

Avustuksen käyttötarkoitus on asutuskeskusampumaradan  ns .”City-radan ” kehittäminen.

Alueen kehittäminen olisi välttämätöntä , koska Tuusulan Urheilukeskuksen  ampumaradan käyttö mahdollisesti estyy ampumaradan välittömään läheisyyteen kaavoituksen myötä tapahtuvan taajamarakentamisen takia suunnitelman mukaisesti vuonna 2020.

Avustus tultaisiin käyttämään tutkimus- ja kehitystyöhön, jonka tavoitteena on tuottaa konkreettinen malli ja tuotteistusohjeistus asutuskeskuksessa tai sen välittömässä läheisyydessä toimivan pienikaliiperisille (kal 22) aseille tarkoitetun ampumaradan perustamiselle.

 

 


Ampumahiihdon keskeiset säännöt

Suomen Ampumahiihtoliitto ja Tuusulan Voima-Veikot järjestivät ampumahiihdon sääntökoulutustapahtuman 9. -10.11.-12 Kouluttajan toimi Kannsainvälisen Ampumahiihtoliiton(IBU) teknisen ryhmän jäsen Tuomas Ylä-Tuuhonen. Koulutukseen osallistui 17 aktiivista, joille kaikille myönnettiin tuomarikortti. Koulutuksessa käytiin Kansalliset ampumahiihdon säännöt  sekä IBUn kv. säännöt. Todettiin, että kansalliset säännöt ovat määrääviä SM ja kansallisen tason kilpaiuissa. Lisäksi kouluttaja kannusti soveltamaan luovasti sääntöjä kilpailupaikkojen ja -muotojen suhteen. Lopuksi käytiin läpi sääntörikkomukset ja niistä määrätyt seuraamukset.  

 


Askon ampumaleiri järjestettiin 6.-7.10. Harjulan Nuorisotalolla ja AH stadion. Mukana oli 16 osanottajaa. ÖSK:sta oli yksi edustaja. Leirit(2 kpl kevät ja syksy/talvi)) olivat järjestyksessään neljännet Leirin palaute oli hyvä. Ohjelma

Ampparikoulu ampumahiihdosta uusille nuorille käynnistynyt

Uusille nuorille suunnattu ampumahiihtokoulu "ampparikoulu" käynnistyi 18.9. Koulussa on tällä hetkellä 11 uutta nuorta, mikä on seuran kannalta optimaalinen määrä.

Osanottajat ovat laajasti pääkaupunkiseudulta. 2 Espoosta, 4 Hyvinkäältä, 3 Helsingin seudulta ja 2 Tuusulasta ikävälillä 10 -16 v. 

Ohelma ja keskeiset ohjeet ja tähtäyskuva ahaseella löytyvät tästä. Samoin kuva tuelta ampumisesta talvella

Ampparikouluun on mahdollista tulla mukaan myöhemminkin. Silloin koulu toteutetaan yksilöohjauksena

 

Ampumahiihdon ja hiihdon palkitsemistilaisuus Metsäpirtillä 25.4.

talven_parhaat.jpg

Jenny Ingman palkittiin TV-V:n parhaana ampumahiihtäjänä keskiviikkoiltana Metsäpirtillä pidetyissä kauden palkitsemistilaisuudessa. Myös talven SM mitalisteja muistettiin. Tuusulan Voima-Veikkojen nuoret saalistivat kuluneen talven aikana 6 henkilökohtaista ja 2 viestin SM mitalia. Kahteen SM mitaliin henkilökohtaisilla matkoilla ylsivät Jaakko Ranta, Tuomas Harjula ja Anton Pyssysalo. Lisäksi viesteistä tuli 2 mitalia.


Lisää kuvia löytyy linkistä https://picasaweb.google.com/seura.tvv Kuvat on ottanut Jaakko Helminen