Ampumahiihto

KANSALLISET AMPUMAJUOKSUKILPAILUT

Yhteislähtökilpailu Tuusulassa 1.8.2015 PERUUTETTU

______________________________________________________

Ampumahiihtäjillä leiriviikonloppu

Tarmon vetämälle yhteisleirille osallistui kaikenikäisiä ampumahiihtäjiä ja nuorimpien vanhempia yhteensä yli kolmekymmentä henkeä Kärkölästä, Riihimäeltä ja Lahdesta sekä tietysti Tuusulasta. Leirin teemana oli valmistautuminen kesäkauden harjoitteluun. Aluksi tarkistettiin ja soviteltiin aseen hihnat sekä viilattiin ampuma-asento kohdalleen. Siten aloitettiin ammunta tuelta, millä haettiin oikeaa laukaisua ja tähtäinkuvaa. Sitten harjoiteltiin paljon ykkösiä, joita ammuttiin erilaisten koordinaatio- ja kehonhallinnanliikkeiden lomassa. Mikkolan koululla pidetyissä luennoissa lisättiin tietämystä ampumahiihtoammunnasta ja kesäkauden harjoittelusta. Leiri antoi hyvän potkun uuteen kauteen.

leiri_0415_8.jpg leiri_0415_15.jpg
Keskittyminen Ja tasapaino
leiri_0415_39.jpg leiri_0415_44.jpg
Teoriaakaan unohtamatta Tiedonjano oli kyltymätön

 


Kauden 2016 suksihankinnat käynnissä

VK-Ski:n OW tarjoukset Tuusulan Voima-Veikkojen 25.4 ja Kärkölän Kisa-Veikkojen 16.5.2015 seurailtaan.

Ennakkotilaus tarjous aika päättyy 24.5.2015

SUKSET:

Premio 10 Skate HD    sh 549€, seuranetto 429€  seurailta 349€

Premio 10 SK HD white sh 549€, seuranetto 429€  seurailta 389€

Premio 10 sk Hard/Soft sh499€, seuranetto 399€  seurailta 349€

Premio 10 Classic      sh 499€, seuranetto 399€ seurailta 349€

Premio 10 Jr skate     sh 249€, seuranetto 179€ seurailta 169€

Premio 10 Jr classic   sh 249€, seuranetto 179€ seurailta 169€

Premio Jr classic      sh 149€, seuranetto 109€ seurailta  99€

SAUVAT:

Diamond Premio HD      sh 379€, seuranetto 249€, seurailta 229€

Diamond Storm 2015     sh 279€, seuranetto 149€, seurailta 119€

PremioJr HD            sh 39€                                        seurailta 29€

 Tool Box kuviorauta    sh 299€  seurailta 189€, aikuisten kilosuksi tilauksen kanssa 179€


AHJAOSTOLLE LAHJOITUS


Seuran pitkäaikainen toimija Juha Seppälä on

lahjoittanut 500 euroa seuran nuorten toiminnan
tukemiseen. Ampumahiitojaosto kiittää lahjoituksesta!

 

UUSI MATTOKOPPI ON KÄYTÖSSÄ

TVVahajosto on kunnan liikuntatoimen avustuksella talkoillut lämmitettävän mattokopin. Nyt matot sulavat ja kuivuvat käytön jälkeen ja ovat siten miellyttävämpiä käsitellä. Samalla asennettiin kopin nurkalle mastoon vilkkuva varoitusvalo, joka korvaa aiemman punaisen varoituslipun. Kopin toisessa päässä on lämmin tila palavereita ja pukuhuone- yms käyttöä varten.

 

LADUN LUMETUSTA VALMISTELLAAN

TVV:n ahjaosto on sopinut kunnan liikuntatoimen kanssa kokeiluluonteisesta ladun lumettamisesta. Suunnitelman mukaan ensinnä ajetaan jäähallilta saatavasta lumesta asetelineen ympärille pohja siten, että puolet ampumapaikoista olisi käytettävissä suksilta. Sään kylmetessä riittävästi, ennusteen mukaan noin viikon ajaksi, aloitetaan yhdessä seuran ja liikuntatoimen kanssa tykkilumen valmistus. Tavoitteena on saada viikon aikana kilometrin latupohja valmiiksi. Tykkilumen valmistus edellyttää seuralta talkoopanostusta kerrallaan yhden henkilön voimin virka-ajan ulkopuolisena aikana. Talkoisiin osallistuvat perehdytetään lumitykin käytön valvontaan erikseen. Talkoo-osallistujia pyydetään ilmoittautumanan Esa Kelloniemelle 3.12. mennessä. Valvontasuunnitelma laaditaan sen jälkeen kun kunnan liikuntatoimi on ilmoittanut valmiutensa aloittaa työt. Odotellaan ja toivotaan kunnon pakkasia sekä sitä, että hiihdosta kiinnostuneilta löytyisi reipasta talkoohenkeä!

Ampumahiihtojaos juhli  menestyksellistä kesäkautta  päätöstilaisuudessa 21.10.2014

SM-mitaleja saavutettiin yhteensä 17, joista parhaimman suorituksen teki Anton Pyssysalo saaden kolme SM kultaa ampumajuoksukilpailuista sekä kaksi SM hopeaa rulla ampumahiihdosta.

Muut mitalistit ja stipendien saajat olivat Jaakko Visti, Jaakko Ranta, Alvari Oila, Tuomas Harjula, Sampo Kelloniemi sekä Heidi Oila.  Heidin  SM- viestihopea ampumajuoksukilpailuissa  M19 –sarjassa on erityismaininnan arvoinen. Heidi osoitti todellista joukkue- ja kilpailuhenkeä osallistuen itseään vanhempien poikien sarjaan ja ampuen pystystä ensimmäisen kerran muutaman harjoittelu kerran jälkeen.

Ampparikoulu ohjaaja stipendin sai Esa Kelloniemi ja kilpailujärjestäjä stipendin sai Harri Luhtanen.

Tvv-biathlon Cup:n  parhaat palkittiin Jorma Juutilaisen lahjoittamilla patruunoilla

Tytöt: Erika Tonteri 500 kpl, Ella Kelloniemi 250 kpl ja Jasmin Laamanen 100 kpl

Pojat: Ari-Pekka Laine 500 kpl, Aron Pyssysalo 250 kpl ja Jaakko Ranta 100 kpl

___________________________________________________________

Menestyksellistä  ampumahiihtokautta juhlistettiin kauden päätöstilaisuudessa 5.4.2014

Koko vuoden parhaana ampumahiihtäjänä palkittiin Jaakko Ranta, parhaana tulevana tähtenä Tuomas Harjula ja parhaan veteraanin pokaalin sai Ari-Pekka Laine. Tauno Valo pokaalin sai Aron Pyssysalo yllätyksellisen hyvästä suorituksesta  SM -kilpailuissa saaden hopeaa. Aron oli myös kauden aktiivisin harjoituksissa kävijä.   Paras poika/tyttö 13-17 v  oli Anton Pyssysalo .

Stipendit talvikauden menestyksestä saivat:  Jaakko Ranta, Anton Pyssysalo, Tuomas Harjula, Aron Pyssysalo, Sampo Kelloniemi, Lassi Sermiö,  Jaakko Visti ja  Aleksi Luhtanen.

Ampparikoulu ohjaaja stipendit saivat Aleksi Luhtanen ja Erika Tonteri.

 Tvv-biathlon Cup:n  parhaat palkittiin Jorma Juutilaisen lahjoittamilla patruunoilla

- tytöt Erika Tonteri 500 kpl, Ella Kelloniemi 250 kpl, Heidi Oila 100 kpl

- pojat  Ari-Pekka Laine 500 kpl, Markku Nieminen 250 kpl, Aleksi Luhtanen 100 kpl

Ampumahiihtojaos kiittää kaikkia urheilijoita, valmentajia, vanhempia  ja seura-aktiiveja upeasta kaudesta 2013- 2014 !

____________________________________________________

TVV:n ampumahiihtojaosto on käynyt keskusteluja Tuusulan kunnan kanssa liittyen ampumaradan ympäristölupahakemukseen sekä Ampumaradan käytön turvallisuuden parantamiseen.  Latuverkoston parantaminen on myös tavoitteena ja jaosto osallistuu aktiivisesti yhteistyössä hiihtojaoston kanssa urheilukeskuksen latu-urien ylläpitoon ja kehittämiseen.

Tuusulan kunnanhallitukselle on tehty esitys ampumaradan ympäristölupaprosessin tarkistamiseksi siten, että lupa mahdollistaisi jatkossa ammunnat muillakin 22 kaliiperin aseilla kuin vain ampumahiihtoaseilla. Tällä mahdolistettaisiin reserviläisten, metsästäjien ja muiden ammunnan harrastajien mahdollisuudet käyttää rataa ja tehdä yhteistyötä kanssamme esim talkooasioissa.

____________________________________________________________________________

TVV:n ampumahiihtojaosto on hakenut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä valtion seuratukea vuodelle 2014.

Avustuksen käyttötarkoitus on lisätä lasten ja nuorten liikuntaa mahdollistamalla ampumahiihtoharrastus kotiseudulla sekä parantaa seuran välineiden ja valmennuksen laatua kaikilla tasoilla. Ah-jaoksen tavoitteena on lisätä osallistujien määrää ampparikoulussa, mikä edellyttää lisää valmentaja –ja välineresursseja.Tavoitteena on myös järjestää ampparikoulun jatkokurssi , joka helpottaisi urheilijan siirtymistä seuran yhteisharjoituksiin.

Seuratuen avulla valmentajien määrää ja heidän osaamisen laatuaan parannettaisiin lähettämällä heitä Suomen Ampumahiihtoliiton järjestämille valmentajakursseille.

Seuratuki mahdollistaisi harjoittelun kotirataa vaativammissa olosuhteissa erilaisilla leireillä.  

______________________________________________________________________________

TVV:n ampumahiihtojaosto on hakenut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä valtion tukea liikuntapaikkojen rakentamista, ylläpitoa tai käyttöä palvelevaan tutkimus- ja kehitystyöhön vuodelle 2014.

Avustuksen käyttötarkoitus on asutuskeskusampumaradan  ns .”City-radan ” kehittäminen.

Alueen kehittäminen olisi välttämätöntä , koska Tuusulan Urheilukeskuksen  ampumaradan käyttö mahdollisesti estyy ampumaradan välittömään läheisyyteen kaavoituksen myötä tapahtuvan taajamarakentamisen takia suunnitelman mukaisesti vuonna 2020.

Avustus tultaisiin käyttämään tutkimus- ja kehitystyöhön, jonka tavoitteena on tuottaa konkreettinen malli ja tuotteistusohjeistus asutuskeskuksessa tai sen välittömässä läheisyydessä toimivan pienikaliiperisille (kal 22) aseille tarkoitetun ampumaradan perustamiselle.

 

 


Ampumahiihdon keskeiset säännöt

Suomen Ampumahiihtoliitto ja Tuusulan Voima-Veikot järjestivät ampumahiihdon sääntökoulutustapahtuman 9. -10.11.-12 Kouluttajan toimi Kannsainvälisen Ampumahiihtoliiton(IBU) teknisen ryhmän jäsen Tuomas Ylä-Tuuhonen. Koulutukseen osallistui 17 aktiivista, joille kaikille myönnettiin tuomarikortti. Koulutuksessa käytiin Kansalliset ampumahiihdon säännöt  sekä IBUn kv. säännöt. Todettiin, että kansalliset säännöt ovat määrääviä SM ja kansallisen tason kilpaiuissa. Lisäksi kouluttaja kannusti soveltamaan luovasti sääntöjä kilpailupaikkojen ja -muotojen suhteen. Lopuksi käytiin läpi sääntörikkomukset ja niistä määrätyt seuraamukset.  

 


Askon ampumaleiri järjestettiin 6.-7.10. Harjulan Nuorisotalolla ja AH stadion. Mukana oli 16 osanottajaa. ÖSK:sta oli yksi edustaja. Leirit(2 kpl kevät ja syksy/talvi)) olivat järjestyksessään neljännet Leirin palaute oli hyvä. Ohjelma

Ampparikoulu ampumahiihdosta uusille nuorille käynnistynyt

Uusille nuorille suunnattu ampumahiihtokoulu "ampparikoulu" käynnistyi 18.9. Koulussa on tällä hetkellä 11 uutta nuorta, mikä on seuran kannalta optimaalinen määrä.

Osanottajat ovat laajasti pääkaupunkiseudulta. 2 Espoosta, 4 Hyvinkäältä, 3 Helsingin seudulta ja 2 Tuusulasta ikävälillä 10 -16 v. 

Ohelma ja keskeiset ohjeet ja tähtäyskuva ahaseella löytyvät tästä. Samoin kuva tuelta ampumisesta talvella

Ampparikouluun on mahdollista tulla mukaan myöhemminkin. Silloin koulu toteutetaan yksilöohjauksena

 

Ampumahiihdon ja hiihdon palkitsemistilaisuus Metsäpirtillä 25.4.

talven_parhaat.jpg

Jenny Ingman palkittiin TV-V:n parhaana ampumahiihtäjänä keskiviikkoiltana Metsäpirtillä pidetyissä kauden palkitsemistilaisuudessa. Myös talven SM mitalisteja muistettiin. Tuusulan Voima-Veikkojen nuoret saalistivat kuluneen talven aikana 6 henkilökohtaista ja 2 viestin SM mitalia. Kahteen SM mitaliin henkilökohtaisilla matkoilla ylsivät Jaakko Ranta, Tuomas Harjula ja Anton Pyssysalo. Lisäksi viesteistä tuli 2 mitalia.


Lisää kuvia löytyy linkistä https://picasaweb.google.com/seura.tvv Kuvat on ottanut Jaakko Helminen